Прокуратурата повдигна обвинения на Рубиалес


Н. Гавазов

Прокуратурата повдигна обвинения на Рубиалес

Испанската прокуратура е подала жалба срещу отстранения президент на Кралската футболна федерация Луис Рубиалес.

Според източника прокуратурата иска този случай да се разглежда не само като престъпление, основано на сексуално насилие, но и на основата на принуда. Сексуалното насилие се наказва в Испания с лишаване от свобода от една до четири години.

Прокуратурата предприе действия, след като футболистката, придружена от адвоката си, се яви пред прокурора на 5 септември и директно заяви, че събитията според нейното твърдение са станали без нейното съгласие. Тези действия бяха необходими, за да могат прокурорите да изправят Рубиалес пред правосъдието.

Припомняме, че Луис Рубиалес попадна в сексистки скандал след церемонията по награждаването на победителите от Световното първенство за жени. Функционерът се хвана за главата и страстно целуна по устните футболистката Джени Ермосо. Коментирайки този епизод в социалните мрежи, Ермосо подчерта, че не харесва това, което Рубиалес направи. Инцидентът предизвика бурни дебати във футболните среди. Самият Рубиалес заяви, че "това беше момент, в който двама приятели празнуваха победа". По-късно в мрежата се появиха снимки, на които се вижда, че малко по-рано Рубиалес е направил неприличен жест, хващайки репродуктивния му орган. Това стана още един повод за критики към функционера.

  Сподели
244