Прокуратурата разследва Рубиалес


Н. Гавазов

Прокуратурата разследва Рубиалес

Прокуратурата в Мадрид започна разследване срещу ръководителя на Испанската футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес по обвинения в сексуално насилие срещу футболистката Дженифър Ермосо.

Според El Confidencial Рубиалес е получил три жалби до прокуратурата. Една от тях вече е изпратена в Националния съд на Испания. Според много правни експерти случилото се може да се квалифицира като престъпление сексуално насилие или сексуален тормоз на работното място.

Припомняме, че Луис Рубиалес попадна в сексистки скандал след церемонията по награждаването на победителите от Световното първенство за жени. Функционерът страстно целуна по устните футболистката Джени Ермосо. Коментирайки този епизод в социалните мрежи, Ермосо подчерта, че не харесва това, което Рубиалес направи. Самият инцидент предизвика бурни дебати във футболните среди. Самият Рубиалес заяви, че "това беше момент, в който двама приятели празнуваха победа". По-късно в мрежата се появиха снимки, на които се вижда как Рубиалес прави неприличен жест, а това стана още един повод за критики към функционера.

  Сподели
191