Визитата на Роналдо провали откриването на търговски център в Истанбул (видео)


Н. Гавазов

Визитата на Роналдо провали откриването на търговски център в Истанбул (видео)

Визитата на Кристиано Роналдо в Истанбул провали откриването на търговски център, съобщава Sunday's Zaman. Както стана ясно по-рано, президентът на турския Бешикташ Йълдъръм Демирьорен покани нападателя на Реал Мадрид на тържествена церемония по откриването на новия търговски център „Demirören Shopping Center" в Истанбул. Португалската звезда пристигна вчера в Града край Босфора заедно със своята приятелка Ирина Шейх и бе посрещнат с нужните почести, след което, направо от летището, гостите се отправиха в луксозен хотел.

Вълнението от визитата на нападателя надмина обаче всички предварителни очаквания. Полицейските конвои, които съпровождаха Кристиано в търговския център, трябваше да се справят с тълпа от около 5 000 човека, които бяха обсадили всички подстъпи към мястото на церемонията, включително и с хора, насядали по прозорците на околните сгради.

Търговският център до такава степен бе задръстен от посетители, че дори работниците в магазините вътре в зданието останаха извън обектите си. Полицията явно не беше подготвена за такъв наплив от хора и остана изненадана от случващото се. Когато стана ясно, че още тълпи се готвят да се придвижат към мястото на мероприятието, органите на реда, заедно с организаторите, буквално минути преди началото на церемонията решиха да отменят тържеството, като мотивите бяха съображения за сигурност, а футболистът и неговата приятелка бяха откарани обратно в хотела.

Това решение предизвика негодувание сред хората, много от които бяха дошли от други градове, за да видят своя кумир.

След проваления опит по откриването на новия търговски център, Кристиано и Ирина се възползваха от поканата за вечеря на яхтата на президента на Бешикташ и разгледаха Истанбул откъм морето. Португалецът ще се възползва от идването си в Турция, за да обиколи и разгледа страната, но маршрутът му на движение няма да бъде оповестяван предварително. Днес следобед, Роналдо и Ирина се отправиха на юг, където ще останат до сряда, след което двамата ще се завърнат в Португалия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
126