Излязоха записи на разговори на Робиньо по делото за изнасилване


Н. Гавазов

  Излязоха записи на разговори на Робиньо по делото за изнасилване

Бяха публикувани записите на разговорите на бившия играч на Милан Робиньо с приятели, използвани от италианските прокурори по делото на груповото изнасилване. Записите бяха публикувани от бразилския портал UOL.

Съобщава се, че част от съдържанието на разговорите между Робиньо и неговите приятели е допринесло за разследването на изнасилването на жена през 2013 г. В аудиозаписи от 2014 г. приятелите признават, че са правили групов секс с жена и обсъждат начини как да се защитят срещу евентуални обвинения.

"Дори да ми се обадят за нещо, няма проблем. Отивам там и казвам: първо, историята бе преди година. Второ, дори не докоснах това момиче. Страхувам се... би било страхотно, ако това не излезе в пресата. Представете си: "Приятели на Робиньо изнасилиха момиче в Италия". Това е жест", казва Робиньо.

В друг разговор той настоява, че трябва да избяга в Бразилия, знаейки, че тази страна не позволява екстрадирането на свои граждани. Робиньо също призова приятелите си да атакуват жертвата, а името на самия футболист се споменава от един от участниците в диалога, който директно посочи действията на бразилеца по време на акта на насилие.

Припомняме, че Робиньо бе осъден през 2017 г. на девет години затвор за изнасилване в нощен клуб в Милано през 2013 г., когато играеше за Милан. Робиньо и четирима негови приятели, според италианското правосъдие, са малтретирали млада албанка, която празнувала рождения си ден в същия ден. Робиньо е на свобода в Бразилия поради невъзможност да бъде екстрадиран.

  Сподели
213