Тулуза отстрани играч, обидил заместник-кмета на града


Н. Гавазов

Тулуза отстрани играч, обидил заместник-кмета на града

Нападателят на Тулуза Закария Абухлал бе отстранен от тренировъчен процес за периода на разследване по случая с обида на заместник-кмета на града по време на събития, посветени на победата на "виолетовите" в Купата на Франция.

"Клубът обявява, че играчът ще тренира отделно от професионалната група до второ нареждане, което ще бъде готово въз основа на резултатите от вътрешно разследване“, съобщи пресслужбата на Тулуза.

На 30 април играчите и служителите на Тулуза участваха в церемония по почит на отбора след спечелването на Купата на Франция, на която присъстваха и представители на градските власти. По време на поздравителните речи играчите реагираха бурно на думите на треньора Филип Монтание, а Лоранс Арибаж, помощник на кмета на Тулуза, помоли играчите да не вдигат шум. В отговор на това искане Абухлал, според RMC, хвърли фразата: "У дома жените не говорят така с мъжете.“

Веднага след изказванията, когато участниците в церемонията се преместиха на бюфетната маса, мароканският нападател отиде при официалното лице и емоционално поиска извинение. Арибаж даде коментар на RMC, обявявайки инцидента за приключен, но клубът реши да премине през него.

Имайте предвид, че Абухлал бе отстранен от мача с Нант във френското първенство този уикенд (заедно с Муса Диара и Саид Хамулич) поради протест срещу участие в акции, посветени на борбата срещу хомофобията.

  Сподели
281