Алвеш е тормозен от другите затворници


Н. Гавазов

Алвеш е тормозен от другите затворници

Бразилският защитник Дани Алвеш игра на Световното първенство само преди няколко месеца, а сега животът му бързо се превръща в истински ад. Играчът беше обвинен в изнасилване - и той се озова зад решетките. Първоначално испанската преса писа за "примерно“ приемане на футболиста от страна на съкилийниците: почти всеки мечтаеше да гони топката с него. Но оттогава изглежда, че отношението към легендата се е променило.

Шампионът е обиждан и заплашван

Легендата на Барселона и Бразилия Дани Алвеш навърши 40 години на 6 май. Футболистът посрещна юбилея си далеч не в празнично настроение: в момента той е в ареста и чака присъда по дело за изнасилване. При неблагоприятно развитие на събитията бившият съотборник на Лионел Меси и Неймар ще трябва да лежи в затвора 12 години – толкова изисква прокуратурата.

Отслабнал е, изтощен е. Изглежда тъжен на моменти. Някои хора се държат грубо с него в столовата, когато всички затворници се хранят заедно, цитира Marca един от бившите затворници, запознат със ситуацията.

Недоброжелателите редовно унижават Алвес, наричайки го изнасилвач и други, още по-груби думи. Футболистът се опитва да се обясни: той твърди, че всичко е станало по взаимно съгласие и най-престъпното в тази ситуация е изневярата на жена му. Но досега нищо от това не е убедило никого.

Но съвсем наскоро испанската преса говори за факта, че бразилецът се чувства добре в новите реалности: той играе футбол, поръчва любимата си храна ... Да, и други затворници като че ли приеха футболиста добре в началото.

Но минаха няколко месеца и тези, които доскоро се радваха да ритат топката с бившия играч на Барса, днес се отвръщат от него. Между другото, читателите на Marca, в коментарите под материала за трудното ежедневие на Алвеш зад решетките, също не се притесняват да укорят футболиста за все още недоказано престъпление.

Ето и част от мненията на читателите:

- Той трябва да разбере, че не може да купи всички затворници.

- Ако се докаже, че престъплението е станало, нека си стои 20 години, както всички изнасилвачи.

- Човек, който е извършил такова отвратително действие като изнасилване, заслужава всякакъв вид обидно отношение и няма да може да живее в мир до края на живота си, независимо кой е той.

- Той сам си е най-големият враг. Излага 250 версии и лъжи.

- Жалко, че свърши така, но ако тогава беше прекарал време с жена си, нямаше да е там, където е сега.

Докато съдът не признае Алвес за виновен, е преждевременно да го смятаме за ужасен престъпник. Въпреки това, фактът, че футболистът вече драматично промени показанията си няколко пъти, не му помага в очите на обществеността. И бразилецът може да вини само себе си в тази ситуация.

  Сподели
435