Балотели: Аз съм отвратен от медиите


Н. Гавазов

Балотели: Аз съм отвратен от медиите

Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели се обърна с отворено писмо към обществеността, с което обясни защо се е намирал в квартали на Неапол, които са популярни и свързани с организираната престъпност. Както е известно, вчера медиите на Апенините гръмнаха с новината, че националът на Италия има връзки с камората или неаполитанската мафия, след като източник от полицията в Неапол изнесе информация, че Балотели е бил забелязан миналата година в обкръжението на престъпници.

„Преди около година бях поканен в Неапол, за да си получа наградата Golden Boy и останах там няколко дни на почивка. Исках да видя многото прекрасни неща в този град, но също така поисках да разгледам и онези места, които са встрани от утъпкания път. Когато гледах филма „Камора", аз бях изумен от цялата тази паралелна реалност, която съществува. Исках да видя с очите си и да разбера сериозните проблеми, които съществуват в покрайнините на Неапол. Това е нещо много различно от света, в който живеем. Някои предпочитат да обърнат глава настрана и да се преструват, че нищо не се случва. Когато през 2008 година бях в Бразилия, поисках да видя най-бедните квартали, за да мога да се срещна и разговарям лично с хората, които живеят там. След това играх футбол на улицата с местните деца", се казва в писмото на Балотели към медиите.

„В Неапол докато бях, аз посетих една сутрин опасен квартал, където играх също футбол с децата там. След известно време обаче помолих да бъде изведен, защото разбрах, че това не е безопасно място. Не знаех изобщо, че полицията ме следи, нито, че ще ме призовават да давам показания. Честно казано, аз не мога да разбера как изявление от „поверителен източник" може да намира място на страниците на вестниците. Това може да се случи само в Италия и никъде другаде по света. Отвратен съм, че моите действия на добра воля се използват срещу мен по такъв начин. Осъзнавам, че съм наивен човек и сега остава името ми да се свърже с незаконните залози, щом вече се говори, че съм част от организираната престъпност", продължава нападателят на Манчестър Сити.

„Но аз съм абсолютно спокоен и нека полицията ме покани и разпита, защото няма какво да крия. Вече съм помолил моите адвокати да заведат искове срещу тези, които така се подиграват с името ми. Мисля, че в този деликатен момент за италианския футбол няма нужда от повече конфликти и скандали, а по-скоро всички трябва да се съсредоточим върху решаването на реални проблеми", завършва писмото на Балотели.

 

  Сподели
83