Гигс попадна в центъра на нов сексуален скандал в английския футбол


Н. Гавазов

Гигс попадна в центъра на нов сексуален скандал в английския футбол

По подготовката на Манчестър Юнайтед за финала на Шампионската лига срещу Барселона бе нанесен чувствителен удар, след като името на ветерана на отбора Райън Гигс бе публично обявено в Палатата на Общините на британския парламент, като името на този футболист от английската Висша лига, който се оказал уличен в извънбрачни връзки и опитвайки се да скрие този факт, се сдобил със съдебно предписание, забраняващо на средствата за масова информация (СМИ) да споменават името му.

Съобщенията за това, че известен футболист е уличен в извънбрачна връзка със звездата на шоуто „Големият брат" Имоджен Томас се появиха още миналата седмица в Twitter, но по-късно стана ясно, че играчът сее сдобил със съдебно решение, което забранява СМИ да използва неговото име.

Вчера адвокатите на таблоида The Sun се обърнаха към Върховния съд в Лондон, опитвайки се да отменят съдебната забрана и към това ги подтикна публикация в шотландското издание на The Sunday Herald, което е публикувало снимката на Гигс, с черна лента на очите, на която пише „Цензура", съпроводено със следния коментар: „Всички знаят, че това е футболистът, когото обвиняват в използване на съда, с цел да скрие своите сексуални похождения".

Независимо от всички опити на уелския ветеран да скрие истината, включително да заведе дело срещу потребителя от Twitter, откъдето тръгна историята, скандалът се разрасна и подробностите относно извънбрачната връзка с Имоджен Томас станаха достатъчно бързо достояние на широката публика, въпреки, че вестниците нямат право да пишат за нея.

Събитията взеха драматичен обрат вчера следобед, когато в Камарата на Общините се състоя заседание, на което бе обсъдено ефективността от подобни съдебни решения.

Така се случи и непредвидимото: само няколко минути след като стана известно, че Върховният съд отхвърли молбата на The Sun, депутатът от партията на Либералните демократи Джон Хемингс, използвайки особена парламентарна привилегия, даваща му съответните права, публично назова името на Гигс, добавяйки, че е „непрактично" зад решетките да бъдат поставени 75 000 потребители на Тwitter, които са си позволили да цитират името на уелсеца.

При това, както съобщават парламентарните репортери, говорителят Джон Беркоу едва не паднал от креслото си, опитвайки се да попречи на Хемингс да назове името на Гигс.

Скандалът идва само часове, след като полузащитника, заедно със съпругата си Стейси Кук отпразнува победата във Висшата лига на Англия. Вчера стана ясно, че уелсецът в продължение на шест месеца се е срещал с любовницата си в луксозен хотел.

„Това е невероятно, Гигс е семеен човек. Не зная какво да кажа", заяви агента на играча.

Самата Имоджен заяви, че никога не би разказала в пресата за този роман, а също така и добави, че никога не би шантажирала своя любовник.

„Аз пазех мълчание, а сега мен се опитват да ме изкарат виновна. Къде е справедливостта", заяви Имоджен.

 

  Сподели
129