Четирима бивши треньори изгоряха до живот


Н. Гавазов

Четирима бивши треньори изгоряха до живот

Четирима бивши треньори на женската лига на САЩ бяха отстранени до живот след обвинения в тормоз и малтретиране, съобщава ESPN.

Въз основа на съвместно разследване на Националната женска футболна лига и синдиката на играчите бе издадена дисциплинарна присъда. Разследването последва доклад на The Athletic, публикуван през 2021 г. То очерта твърденията за тормоз и принудителен секс през 2015 г. срещу бившия треньор на Портланд Торнс Пол Райли. Освен това в доклада се съобщава, че бившият треньор на Чикаго Ред Старс Рори Деймс е подложил подопечните си на емоционално и вербално насилие.

Бившите треньори Пол Райли, Кристи Холи, Рори Деймс и Ричи Бърк получиха доживотна забрана за каквато и да е работа в лигата. Също така е наложена двегодишна забрана за работа на бившия треньор на Юта Роялс Крейг Харингтън и бившия директор на Готъм Алис ЛаХю, както и условията за тяхното повторно наемане след забраната. Освен това Портланд Торнс и Чикаго Ред Старс получиха глоби съответно от 1 милион и 1.5 милиона долара.

  Сподели
271