Дъщерята на Пеле разказа за състоянието на баща си


Н. Гавазов

Дъщерята на Пеле разказа за състоянието на баща си

Дъщерята на легендарния бразилски футболист Пеле Флавия проговори за здравословното състояние на баща си.

"Преди около три седмици той се зарази с коронавирус. Той се ваксинира, направи всички ваксинации, но поради лечението на рак и химиотерапията, тялото му отслабна, той хвана инфекция в белите дробове. Затова е в болница с белодробна инфекция. В болницата му оказват помощ, но не е в реанимация. Няма опасност за него. Когато човек не е добре, по-добре е да е в болница.

От болницата казват, че той получава палиативни грижи. Това не е вярно. Вярвай в хората. Не искаме този момент да идва. Разбира се, един ден това ще се случи, но сега няма място за паника и притеснение, защото сега не е така. Той няма болки, тъй като този вид рак не ги причинява.

Баща ми гледаше първия мач на Бразилия на Световното първенство в Катар. Гледахме мача заедно, беше много забавно“, заяви дъщерята на бившия футболист за Globo Esporte.

По-рано беше съобщено, че Пеле не реагира на химиотерапията и получава палиативни грижи, предназначени да облекчат болката от последните дни на човек. Самият бразилец излезе с изявление, за да успокои феновете. Лекарите съобщиха, че състоянието му се е стабилизирало.

  Сподели
450