Фенове вилняха пред погледите на делегати от УЕФА (видео)


Н. Гавазов

Фенове вилняха пред погледите на делегати от УЕФА (видео)

Финалът за Купата на Полша между Легия Варшава и Лех Познан, който завърши с победа за столичния отбор след изпълнение на дузпи, бе помрачен от масови безредици по трибуните, съобщава новината Reuters. Запалянковците събориха загражденията, нахлуха на терена и разрушиха част от стадиона, нападайки журналисти, допълва агенцията. Благодарение на бързата намеса на полицията не се стигна до сериозни инциденти. Представителите на закона дори използваха водна струя, за да разпръснат феновете.

На срещата са присъствали и делегати на УЕФА, които се намират в страната, за да наблюдават подготовката за Евро 2012, както и премиер-министъра на Полша Доналд Туск.

„Ще бъдат предприети жестоки мерки в борбата с футболните хулигани и насилието по стадионите. Подобно нещо не може да продължава повече", се казва в изявление от пресцентъра на полското правителство.

Както е известно, по-рано УЕФА обърна внимание на полските власти относно поведението на местните хулигани, отбелязвайки, че те влияят отрицателно върху лицето на страната, като домакин на Европейското първенство догодина.

 

  Сподели
88