Френска националка спала с непълнолетни


Н. Гавазов

 Френска националка спала с непълнолетни

Норвежкото издание Josimar публикува разследване, обвиняващо настоящите представители на Френската футболна федерация (FFF) в извършване на различни нарушения навремето. So Foot, позовавайки се на вестника, съобщава, че бившата френска футболистка Анжелик Ружас, като ръководител на женската секция във френския тренировъчен център Клерфонтен е имала сексуални отношения с непълнолетни играчи.

Според източника епизодите се случват през 2004 г., когато Рухас е на 30 години. Брижит Енрикес, която тогава бе генерален секретар на FFF, следваше "политика на мълчание". Тя бе уволнена през 2013 г. Настоящият президент на футболната федерация Ноел Льо Грае бе принуден да докладва това пред съда, тъй като някои играчи заплашиха с бойкот. Съдебното следствие е прекратено поради превишаване на давностния срок.

По-рано Жозимар съобщи, че бившият старши -треньор на женския национален отбор на Франция Елизабет Лойзел е принуждавала своите играчи да правят секс, за да влязат в титулярния състав на отбора.

  Сподели
322