Конте разказа за посещението си в Бъкингамския дворец


Н. Гавазов

 Конте разказа за посещението си в Бъкингамския дворец

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че на следващия ден след смъртта на кралица Елизабет II е отишъл в Бъкингамския дворец.

Конте трябваше да даде пресконференция в петък и да ръководи последните приготовления за мача от Висшата лига срещу Манчестър Сити, но смъртта на монарха промени всичко.

Получил неочаквано почивен ден, италианецът реши да изрази състраданието си и да усети по-добре атмосферата на национален траур чрез посещение в кралската резиденция.

"Случилото се в Англия преди няколко дни бе шок. Тя бе на 96 години, но ми е много трудно да повярвам, че е мъртва. Според вас кралицата е безсмъртна.

За съжаление, кралицата е мъртва. Всички бяхме натъжени, защото това е човек, който служи на тази страна по изключителен начин. В момента тази страна е в дълбока тъга.

Живея в Лондон и в петък, като се има предвид атмосферата, отидох в Бъкингамския дворец като обикновен човек, защото съм обикновен човек със сърце. Отидох да преживея тази ситуация, която със сигурност ще запомня за до края на живота ми. И тогава Висшата лига взе важното решение да спре мачовете и да покаже голямо уважение към починалия.

Говорим за ситуация, която ще остане в историята. Да бъда тук и да изживея това е тъжен момент, но в същото време е специален момент, защото става въпрос за смъртта на кралицата. Ще запазя това в моя сърцето и ума ми до края на живота ми“, заяви Конте.

  Сподели
249