Обвиниха Блан и френската футболна Федерация в расизъм


Н. Гавазов

Обвиниха Блан и френската футболна Федерация в расизъм

Федерацията по футбол на Франция (FFF) бе обвинена в расизъм, заради установяването на квоти върху количеството чернокожи играчи, както и такива с арабски произход във футболните школи в страната, съобщава новината Mediapart.fr. Порталът, който е провел собствено разследване по случая, информира, че според указания на шефовете на френския футбол, в школите е въведен лимит от 30 % относно приема на горепосочените играчи.

На тайно съвещание на FFF, на което е присъствал и националния селекционер Лоран Блан се е стигнало до това решение, като основната причина е насищането с външни футболисти, които не позволяват развитието на местни играчи. Указанията са разпратени до школите и учебните центрове по цялата страна и ще влязат в сила от лятото на тази година, когато ще бъде приема за новата учебната година.

От FFF побързаха да отрекат информацията и заявиха, че във френския футбол няма място за расова дискриминация. Въпреки това, от министерството на спорта на Франция ще започнат разследване на ситуацията.

 

  Сподели
118