Бензема прие присъдата


Н. Гавазов

Бензема прие присъдата

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема няма да обжалва едногодишната условна присъда за съучастие в опита за изнудване на бившия си съотборник във Франция Матийо Валбуена със секс касета.

Бензема бе осъден през ноември 2021 г. и глобен със 75 000 евро за опит за изнудване през 2015 г., което пък доведе до изхвърлянето му от националния отбор на Франция за пет години и половина.

"Клиентът ми е уморен от тази процедура. Този отказ потвърждава решението за признаване на вина. Това е правната страна. Въпреки това Карим Бензема винаги ще се признава за невинен в този случай и никога не е искал да участва в делото за изнудване на Матийо Валбуена“, заяви адвокатът за L'Equipe.

Бензема беше един от петимата души, съдени за неуспешния опит за изнудване на Валбуена с видеоклип със сексуален характер, откраднат от телефона му.

Той бе обвинен, че е в заговор с предполагаемите изнудвачи, като е оказвал натиск върху Валбуена да им плати. 34-годишният футболист трябваше да обжалва на 30 юни - 1 юли в съда във Версай, Париж.

В решението си от ноември съдът във Версай постанови, че Бензема е "замесил лично себе си чрез хитрост и лъжи, за да убеди съотборника си да се поддаде на изнудването".

Съдът допълва, че той не е проявил "никаква доброта към Валбуена", както твърди, а "точно обратното" и дори е изглеждало, че изпитва удоволствие от тежкото положение на своя съотборник.

  Сподели
527