Абрамович загубил около 778 млн. заради ситуацията с Украйна


Н. Гавазов

 Абрамович загубил около 778 млн. заради ситуацията с Украйна

Собственикът на Челси, руският милиардер Роман Абрамович загуби около 778 милиона евро за един ден заради ситуацията в Украйна, съобщава The Sun.

Според източника, акциите на стоманодобивната група Evraz паднаха с 29% на Лондонската фондова борса. Инвеститорите се опасяват от възможни санкции срещу руски компании.

Абрамович е собственик на Челси от 2003 г. През това време "сините" станаха четири пъти шампиони на Англия, по два пъти спечелиха Шампионската лига и Лига Европа, спечелиха Суперкупата на УЕФА, пет пъти спечелиха Купата на ФА, три пъти взеха Купата на Лигата и два пъти спечелиха Суперкупата на ФА.

По-рано беше съобщено, че редица държави съветват гражданите си спешно да напуснат Украйна поради ситуацията със сигурността.

В същото време Русия твърди, че изтегля част от военните си от границата с Украйна. Решението идва на фона на интензивни дипломатически усилия за осуетяване на предполагаема руска инвазия в Украйна. Някои руски войскови части – тези в западните и южните части на границата с Украйна, се връщат в поделенията си след края на учения, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

Напомняме, че Москва събра над 100 000 войници близо до границите, което предизвиква опасения от инвазия, особено след обявените съвместни учения с Беларус между 10-20 февруари.

  Сподели
904