В Аржентина започнаха разследване на убийството на фен


Н. Гавазов

В Аржентина започнаха разследване на убийството на фен

Високопоставен министър в правителството на Аржентина обеща разследването да стигне до дъното на събитията, които доведоха до смъртта на привърженик на Сан Лоренцо при сблъсък с полицията преди мача с Велес Сарсфийлд в неделя, а също така предупреди, че отборите ще играят при закрити врати и публика няма да се допуска при следващата среща между двата тима.

Въпреки всички призиви на играчите и ръководителите на двата клуба за мир преди срещата, същата продължи само седем минути преди да бъде прекратена заради безопасността на футболистите, след като озверелите фенове на гостите се опитаха да нахлуят на терена. Кадрите от погрома се излъчваха пряко по аржентинска телевизия, а съдиите бяха събрани на центъра на терена.

В момента трима полицаи биват разследвани за смъртта на 36-годишният Рамон Арамайо, който бе намерен мъртъв пък след сблъсъци между фенове и полиция в близост до стадион „Хосе Амалфитани" и на базата на свидетелски показания трима полицаи бяха отстранени от служба до изясняване на случая. Вдовицата на Арамайо - Мабел Флорес, пък даде изявление пред аржентински телевизии и самата тя обяви, че полицаите са убили съпруга й.

„Мачовете между тези два отбора повече не трябва да се играят с фенове, нито на домакина, нито на госта, а на неутрален терен без публика, тъй като се видя, че нещата не са добре и не трябва да рискуваме с безопасността на хората. Вътрешният министър има пълна свобода на действие и трябва да установи какво се е случило. Ако полицаи са отговорни за случилото си, да ги накаже", заяви началника на кабинета на министрите на Аржентина Анибал Фернандес пред радио La Red в неделя вечер.

 

  Сподели
128