Осъдиха Бензема за изнудване на Валбуена


Н. Гавазов

Осъдиха Бензема за изнудване на Валбуена

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема бе признат за виновен по делото за изнудване на бившия си съотборник в националния тим на Франция Матийо Валбуена през 2015 г. Според решението, Карим е осъден на 1 година затвор условно и глоба в размер на 75 000 евро.

"Бензема излъга разследващите за среща с друг от участниците в схемата - Мустафа Зуауи. Футболистът не е бил наясно с всички детайли от опита за изнудване, но е участник в схемата. Той си е послужил със заблуждение в стремежа да постигне целта си, окуражаван от останалите съзаклятници", коментира съдията.

През 2015-а година Валбуена занася телефона си в сервиз, където иска съдържанието от него да бъде прехвърлено на нов апарат. Докато работел върху това, служителят вижда в телефона запис как футболистът прави секс. Той успява да го изтегли. После някой се свързва с Валбуена, искайки пари, за да не стане записът публично достояние. На по-късен етап Бензема споделя пред съотборника си, че познава тези хора и може да му съдейства всичко да протече гладко.

"Изумени сме от тази присъда. Обжалването е необходимост. Карим ще бъде оневинен на по-горна инстанция", заяви представителят на Бензема след днешното решение.

  Сподели
321