Осъдиха Ернандес на 6 месеца затвор


Н. Гавазов

Осъдиха Ернандес на 6 месеца затвор

Играчът на Байерн Мюнхен и Франция Лукас Ернандес бе осъден на шест месеца затвор за нарушаване на забраната да се приближава до настоящата си съпруга Амелия де ла Оса Лоренте. Съответната информация е публикувана в прессъобщение от Върховния съд на Мадрид.

Още през 2017 г., като играч на Атлетико, Лукас преби Де ла Оса Лоренте, която по това време бе негова приятелка. Местният съд разгледа съответния случай на домашно насилие и постанови присъда - 31 дни общественополезен труд и забрана за приближаване на момичето по -близо от 500 метра.

По -късно двойката се събра отново и през същата 2017 г. се състоя сватбата им. Въпреки това забраната на Лукас да се приближава до Амелия остана и това лято той прекара съвместна ваканция с нея. Съдът определи това като нарушение на забраната и постанови присъда - шест месеца затвор.

Според AS футболистът вече е подал жалба срещу това решение, чието разглеждане ще се проведе на 19 октомври. Ернандес е длъжен лично да присъства на процеса.

Интересното е, че решението на съда се основава не на съвместните снимки на Лукас и Амелия, а на факта, че двойката се е върнала от ваканция, пътувайки с един и същ самолет.

  Сподели
262