Питърбро установи световен рекорд по стойност на абонаментните карти


Н. Гавазов

Питърбро установи световен рекорд по стойност на абонаментните карти

Представителят на английската Първа лига Питърбро Юнайтед шокира целият футболен свят, обявявайки началото на продажбата на новите абонаментни карти, някои от които са на стойност 15 000 паунда, което е седем пъти в повече от най-скъпите във Висшата лига на Англия. Борещият се за завръщане в Чемпиъншип клуб от „Лондон Роуд", известен под наименованието „The Posh" предложи в свободна продажба за сезон 2011/12 десет специални билета в директорската ложа на стадиона, чиято цена смути мнозина.

Освен удоволствието да съзерцават любимия си отбор от най-добрите места, на притежателите на ценните хартийки ще се полага по време на срещите в неограничени количества безплатна храна и напитки, също така да общуват с играчите и да бъдат гости на някои от директорите на клуба в мачовете при гостуванията на отбора.

„Ние се надяваме някои да закупи тези карти. Имаме няколко свободни места в директорската ложа и решихме да ги пуснем в продажба", заяви представител на клуба пред Peterborough Today.

FUTBOL TV напомня, че най-скъпите абонаментни карти във Висшата лига на Англия са тези на Арсенал за ложите на „Емирейтс", където срещу 1825 паунда може да бъдат наблюдавани Фабрегас и компания. В същото време абонамента на Реал Мадрид за „Сантяго Бернабеу" е около десет пъти по-малък от този, който поиска Питърбро за директорските си ложи.

Освен това, клуба от Първа лига е предложил и 50 пожизнени карти на цена 12 000 паунда, чиято давност изтича след 75 години, а в случай на смърт на притежателите им, те ще бъдат наследени от член на семейството му, а могат също така да бъдат продавани на трета страна.

„Ако аз имам толкова пари, определено бих си купила такава карта. Това си струва всяко пени", заяви 34-годишната Джули Харис.

В момента Питърбро се намира на четвърто място в класирането на Първа лига с 53 точки и има добри шансове да премине в горния ешелон на английския футбол.

 

  Сподели
192