Нолан: Изпих 14 пинти Гинес и пак не станах ирландец


Н. Гавазов

Нолан: Изпих 14 пинти Гинес и пак не станах ирландец

Капитанът на Нюкасъл Кевин Нолан призна, че на определен етап от своята кариера, разбирайки, че по всяка вероятност няма да може да играе за националния отбор на Англия е направил опит да играе за Ирландия, но успехът на това начинание не се осъществил. В събота бившия играч на Болтън вкара гол на стария си клуб, който не само позволи на „свраките", които останаха с десет човека да се доберат до равенството, но стана и 50-я за 27-годишния футболист във Висшата лига на Англия.

Независимо от доброто си представяне, Нолан нито един път не е канен да играе в националния отбор на Англия, главната причина за което е, че първи опции пред Капело са Джерард и Лампард.

„Това е невероятно, аз дори не знаех, че съм се доближил до 50-я си гол. Изпитвам голяма гордост сега, когато разбрах за това нещо. Удивително е, че до този момент не съм играл и един мач за националния отбор на Англия. Не е ли истина? Ако обаче Лампард и Джежард не показват всяка година игра от световна класа и за мен ще има шанс", заяви Нолан за The Sun.

"Няколко пъти вече съм говорил за възможността да играя за Ирландия, но за съжаление моите дядо и баба са четвърто поколение ирландци, а изискването е те да са чистокръвни. Опитах се да извърша измама, както Тони Каскарино и изпих една след друга 14 пинти (Б.ред. около 8 лира) „Гинес", но за съжаление и това не сработи", завършва капитана на Нюкасъл.

 

  Сподели
164