Обвиниха Андерсон в измама за милиони


Н. Гавазов

Обвиниха Андерсон в измама за милиони

Бившият халф на Манчестър Юнайтед и Бразилия Луис Андерсон е изправен пред няколко наказателни обвинения, свързани с предполагаемото му участие в престъпна организация за търговия с криптовалута, съобщава Goal.

Общо осем души бяха обвинени в кражба, измама и пране на пари след разследване на властите в Порто Алегре, Бразилия.

Групата е обвинена в незаконно отклоняване на средства и използване на транзакции с криптовалута, за да прикрие следи от пари.

През 2020 г. полицията нахлу в апартамента на Андерсон в Порто Алегре и личният му компютър бе иззет. Впоследствие той потвърди, че е работил като търговец на криптовалути, но отрече участието си в незаконни дейности.

Говорим за разследване на кражбата за 4.7 милиона евро през април 2020 г. от голяма бразилска индустриална фирма. Според прокурорите тази сума е депозирана в 11 банкови сметки в четири щата на страната и след това е изпрана чрез закупуване на криптовалута както в страната, така и в чужбина.

Напомняме, че Андерсон стана играч на Манчестър Юнайтед през лятото на 2007 г., като се премести от Порто за 31,5 млн. евро. Той изигра 181 мача за английския клуб, в който вкара 9 гола и даде 21 асистенции. След няколко договора за наем през 2015 г. той напусна клуба като свободен агент.

  Сподели
250