Седем са обвиняемите за смъртта на Марадона


Н. Гавазов

Седем са обвиняемите за смъртта на Марадона

Приключи разследването на смъртта на легендарния аржентински футболист Диего Марадона. Седем лица са обвинени в убийство с възможна умисъл.

Генералната прокуратура на град Сан Исидро също поиска съдията по делото да забрани на подсъдимите да напускат Аржентина. Всички те са медицински работници, посещавали Марадона, който почина миналата есен.

Обвиняемите са изправени пред затвор от 8 до 25 години. Докладът на прокурора отбелязва, че работата на медицинския екип, който е помогнал на Марадона е била "неадекватна, несъвършена и безразсъдна“ и е оставила "здравословното състояние на пациента на случайността“.

Аутопсията на бившия капитан и треньор на Аржентина разкри, че той е починал в резултат на "остър белодробен оток, вторичен вследствие на хронична сърдечна недостатъчност". Откриха и "разширена кардиомиопатия" в сърцето му.

Известно е, че Марадона страдаше от алкохолна зависимост. На 2 ноември той бе приет в клиника в Ла Плата поради анемия и дехидратация, а ден по-късно бе преместен в санаториум в град Оливос, където скоро бе опериран от субдурален хематом на главата. На 11 ноември той бе изписан от болницата и е преместен в дом в частен район в покрайнините на Буенос Айрес, където почина на 25 ноември на 60-годишна възраст.

  Сподели
186