Метцелдер получи присъда за детска порнография


Н. Гавазов

Метцелдер получи присъда за детска порнография

Бившият футболист на германския национален отбор и футболист на Реал Мадрид Кристоф Метцелдер бе осъден на десет месеца затвор условно за признаване на притежание и разпространение на детска порнография, съобщава Deutsche Welle

Бившият защитник на националния отбор правеше скрийншотове на свободно достъпни уебсайтове и разказваше за своите екстремни фантазии в чат стаите. Метцелдер отбеляза, че е очарован от "преминаването на границата", а не от изображения на сериозно сексуално насилие. Бившият футболист прие наказанието и също поиска прошка от жертвите на сексуално насилие.

Участникът в Световната купа през 2002 г. призна, че е изпратил 18 файла, описващи сексуалната експлоатация на деца на три жени, въпреки че на телефона му са открити 297 изображения. Жена от Хамбург заяви, че е получила изображенията чрез WhatsApp и се е свързала с полицията през септември 2019 г.

Метцелдер, който през 2006 г. създаде фонд за подпомагане на уязвими деца в Германия, вече се обърна към съда, твърдейки, че е "горд“ със своята социална работа, но иска да върне Ордена за заслуги на държавата - една от най-високите провинции в Германия награди - "от уважение към настоящите и бъдещите носители на наградата“.

  Сподели
295