Възобновиха разследването срещу Боатенг след смъртта на бившата му приятелка


Н. Гавазов

Възобновиха разследването срещу Боатенг след смъртта на бившата му приятелка

Прокуратурата в Мюнхен възобнови разследването си срещу нападателя на Байерн Мюнхен Жером Боатенг по делото за  нападението срещу бившата си приятелка Касия Ленхард.

Футболистът бе обвинен в умишлено нанасяне на телесна повреда на момичето, което се случи през октомври 2019 г. Това разследване бе приключено, но сега е възобновено.

Факт е, че преди финала на Световното клубно първенство стана известно, че 25-годишната Ленхард е намерена мъртва в апартамента си. Поради това Боатенг напусна местоположението на клуба и се върна от Катар в Германия, въпреки че той и Касия се разделиха седмица преди нейната смърт.

Представител на прокуратурата в Мюнхен заяви, че по време на разследването на смъртта на момичето в Берлин е получена нова информация по случая с телесната повреда и следователно разследването е възобновено. 32-годишният Боатенг бе обвинен в нападение, в резултат на което ушната мида на момичето бе откъсната. Снимка на нараняването беше публикувана в социалните мрежи, но тя беше премахната малко преди момичето да бъде намерено мъртво.

Напомняме, че Боатенг и Ленхард се разделиха със скандал малко преди смъртта на девойката.

  Сподели
172