Скандал в Германия: фризьорите скочиха на незаконното подстригване


Н. Гавазов

Скандал в Германия: фризьорите скочиха на незаконното подстригване

В Германия избухна скандал заради подозрения, че звездите от Бундеслигата използват услугите на фризьори, заобикаляйки карантинните правила.

Централната фризьорска асоциация написа отворено писмо до президента на Германската футболна федерация (DFB) Фриц Келер  с молба да подкрепи индустрията.

"Бяхме изненадани да разберем през последните няколко дни, че повечето футболни професионалисти излизат  на терена с прясно обръсната коса: главата им беше обръсната, шията и слепоочията бяха изрязани на няколко милиметра, а контурите бяха чисти. Играчите имат прически, които могат да се правят само от професионални фризьори с професионално оборудване", се казва в писмото, публикувано и  на страницата на организацията във Facebook.

"Прясно подстриганите футболни звезди оказаха натиск върху цялата индустрия: много фризьори са под заплаха, служителите и собствениците на бизнеса сега са принудени да се задоволят с краткосрочни облаги или остават без доходи. Нараства недоволството от високопоставени футболисти и в резултат на това получаваме обаждания от клиенти, които искат да убедят фризьорите да работят незаконно и да нарушават правила с  домашни посещения.

Футболистите са пример за подражание не само за младите хора. Затова апелираме към вас и DFB да проявите солидарност в моменти като тези и да ни изпращате сигнали за незаконната работа. Нека вървим заедно по пътя за справяне с пандемията", завършва писмото.

По-рано стана известно, че посещение на фризьор в дома на клиент се наказва с глоба от 7 000 евро за двете страни.

  Сподели
110