Васкес разказа за допинг-теста на Марадона на Мондиал 1994


Н. Гавазов

Васкес разказа за допинг-теста на Марадона на Мондиал 1994

Бившият защитник на националния отбор на Аржентина Серхио Васкес си спомни как легендарният нападател Диего Марадона се провали на теста за наркотици на Мондиал 1994.

"След мача с Нигерия до нас дойдоха две жени офицери и ни хванаха за ръцете. Стори ми се много странно, защото така или иначе щяхме да се подложим на  допинг тест. Диего бе много спокоен. Мисля, че на Марадона умишлено искаха да бъде нанесен ущърб, тъй като той се намираше в конфликт с президента на ФИФА Жоао Хавеланж.

След като Хулио Грондона каза, че един от контролните тестове е положителен, изпитах невероятна тъга, знаейки, че това е тестът на Диего. Отидохме при Марадона, той бе съсипан, не спря да плаче. Той се готвеше за турнира по такъв начин, защото искаше да се сбогува с националния отбор", заяви Васкес.

Напомняме, че Марадона даде положителен тест за ефедрин веднага след мача с Нигерия. Диего бе отстранен от мачовете на Мондиал 1994, а без него националният отбор отпадна от турнира, губейки от Румъния на 1/8-финалите. Марадона бе отстранен за 15 месеца.

  Сподели
157