Вия: Обвиненията срещу мен са неверни


Н. Гавазов

Вия: Обвиненията срещу мен са неверни

Бившият нападател на националния отбор на Испания Давид Вия  реагира на изявление на момиче на име Skyler B, което в Twitter го обвини в сексуален тормоз.

"През последните дни разбрах за някои неясни и противоречиви твърдения, отправени към мен от потребител на Twitter, който е работил в Ню Йорк Сити. Напуснах този клуб през декември 2018 г. Като се има предвид, че тази ситуация вреди на репутацията ми, искам да изясня следните точки:

1. Категорично отричам твърденията, повдигнати срещу мен в Twitter. Тези обвинения са напълно неверни.

2. До тази публикация не съм получавал съобщения по тази тема, нито от този човек, нито от Ню Йорк Сити. От това, което прочетох в Twitter, разбрах, че тя е била стажант и е напуснала клуба в края на 2019 г., година след като аз напуснах. Никога не съм чувал нито едно от тези обвинения от клуба или от друг източник, докато не бяха публикувани миналия уикенд. Разбира се, ще работя с Ню Йорк Сити, защото тези обвинения засягат и клуба.

3. Играх за Ню Йорк в продължение на четири сезона и винаги съм чувствал любовта и уважението на всички вътре и извън клуба. Следователно е трудно да се разбере защо сега се повдигат тези лъжливи обвинения, тъй като напуснах Ню Йорк през декември 2018 г. преди повече от година и половина. Повтарям, тези обвинения са напълно неверни.

4. Тормозът е сериозен проблем в обществото. За тези, които наистина са страдали от това е много трудно да приемат, че други хора използват темата, за да отправят неверни обвинения.

5. Тъй като нашият екип адвокати работи за премахване на тези фалшиви обвинения, моля всеки човек или медия да зачитат моето право на невинност", заяви Вия.

  Сподели
115