Рашфорд призова за помощ към децата


Н. Гавазов

Рашфорд призова за помощ към децата

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркус Ръсфорд се притеснява от ситуацията с подкрепата за деца от бедни семейства във Великобритания.

"Правителството е приложило "всичко необходимо“ за икономиката, но днес ви моля да разширите същата идея за защитата на всички деца от семейства с ниски доходи в Англия. Призовавам ви да чуете техните молби и да демонстрирате човечност. Моля, прегледайте решението си за отмяна на схемата за ваучери за храна за летните ваканции и гарантирайте подновяването им. Това е Англия през 2020 г. и това е проблем, който се нуждае от спешно решение.

Моля, докато другите страни ви гледат, вземете това решение и направете защитата на живота на някои от най-уязвимите ни части от населението като основен приоритет.

Като чернокож от семейство с ниски доходи в Уитеншоу, Манчестър, аз самият бих могъл да бъда част от тази ужасна статистика. Вместо това, поради безкористните действия на майка ми, семейството ми, съседите и треньорите ми, единствената статистика, с която съм свързан, са головете и други постижения на футболното игрище ...

Не мога да мина покрай него, не бих разпространил тази информация и не бих молил за вашата помощ, ако този въпрос не е от първостепенно значение", заяви Рашфорд в акаунта си в Туитър.

  Сподели
204