Бирмингамското дерби бе помрачено от безредици (Видео)


Н. Гавазов

Бирмингамското дерби бе помрачено от безредици (Видео)

Срещата от четвъртфиналите за Купата за Лигата между Бирмингам и Астън Вила, която завърши с победа 2:1 за домакините, бе помрачена от масови безредици по трибуните и тази картина едва ли е тази, която иска да види организационният комитет по заявката на Англия за домакинство на Мондиал 2018. Това става само ден преди в Цюрих да бъдат избрани страните, които ще организират най-големия спортен форум.

В навечерието на срещата ръководството на Бирмингам се опита да вземе необходимите мерки и нае допълнително полицаи и представители на специалните части, но се оказа, че и те трудно удържат развилнелите се хулигани.

Инициатор на безредиците станаха феновете на Бирмингам, след като в 84-та минута Никола Жигич вкара победния гол. Тогава хиляди хора нахлуха на терена и се насочиха към сектора на гостите, за да отпразнуват попадението пред около 4 000 фенове на Вила. В отговор, привържениците на гостите обсипаха своите противници с пластмасови шишета и счупени седалки, а само намесата на органите на реда предотврати открит сблъсък между агитките.

„Аз съм много разочарован от случилото се. Запалянковците бяха длъжни да не правят тези неща при никакви обстоятелства. Сега победата ни е помрачена. Не мисля, че това помага на заявката на Англия за Мондиал 2018 макар, че всичко е решено. Но това беше много неприятна картина", заяви мениджърът на Бирмингам Алекс Маклийш за Sky Sport 1.

 

  Сподели
183