Президентът на ФА на Хаити лишил от девственост 17-годишна футболистка


Н. Гавазов

Президентът на ФА на Хаити лишил от девственост 17-годишна футболистка

Президентът на Футболната асоциация на Хаити Ив Жан-Барт бе обвинен в сексуален тормоз.

Смята се, че инцидентите са се случили през последните пет години. Английското издание The Guardian публикува свидетелства на хора, близки до местния център за обучение на млади футболисти - включително жертви и техните семейства.

"Там работи жена, която оказва натиск върху момичетата и ги принуждава да правят секс с Даду (псевдонимът на Жан-Барт). Той вижда привлекателно момиче и изпраща тази дама да й каже, че ще бъде изхвърлена от центъра. Тя започва да плаче, а след това дамата казва: "Единственият начин за решаване на този проблем е да се свържете с Даду". Младото момиче няма друг избор, освен да се примири със сексуално насилие", цитира източникът една от жертвите.

Според информацията,  президентът е убедил много от футболистките, които вече са завършили обучението си във футболния център, да правят секс - дори принудил един от тях да направи аборт.

"Той я подложи на натиск да мълчи. Една от най-добрите ни млади футболистки загуби девствеността си от  Даду, когато беше на 17 през 2018 г. - тя трябваше да направи аборт. Тези момичета, които живеят в центъра ... Това е истински срам - искат да играят за страната, но ако говорят за тази ситуация, ще бъдат изгонени. Те са заложници“, каза една от бившите футболистки на центъра.

Жан-Барт отрече твърденията: "Никога не е имало оплаквания нито срещу Федерацията, нито срещу персонала на нашата академия, нито срещу мен лично. Подобна практика на сексуално насилие е практически невъзможна в нашия център, като се има предвид неговата структура, принципите на образованието и прозрачността на информацията, които въведохме. Обвиненията са опит на някой да дестабилизира Асоциацията, фигурата на президента и неговото семейство".

  Сподели
126