Платини: Разкритията на BBC няма да навредят на Англия (Видео с разкритията)


Н. Гавазов

Платини: Разкритията на BBC няма да навредят на Англия (Видео с разкритията)

Президентът на УЕФА Мишел Платини смята, че програмата „Панорама" на BBC няма да навреди на офертата на Англия за домакинство на Световното първенство по футбол през 2018 година. Членовете на Изпълнителният комитет на ФИФА трябва да вземат решение на кого да предоставят домакинството на Мондиал 2018 и 2022 на 2 декември в Цюрих. Само два дни преди заседанието обаче, ВВС излъчи в понеделник вечер в програмата си „Панорама" скандални кадри изобличаващи президента на африканската футболна конфедерация Исса Хайяту, президентът на южноамериканската футболна федерация Николас Леос и вицепрезидентът на ФИФА Джак Уорнър в получаване на подкупи.

Това стана само часове след като швейцарския Sontang Zeitung разкри списък от членове на ФИФА, които са получили милиони за гласовете си за подкрепа на страни-домакини на Световните първенства по футбол през 2018 и 2022 година.

„Не мисля, че излъчването на кадрите ще има ефект върху отношението към кандидатурата на Англия. Но може да повлияе върху мнението им за това какво се пише във британската преса", заяви Платини пред журналисти.

 

  Сподели
134