Шукюр: Много от правителството на Турция пращат парите си в САЩ


Н. Гавазов

Шукюр: Много от правителството на Турция пращат парите си в САЩ

Бившият нападател на турския национален отбор Хакан Шукюр, който живее в САЩ поради политическо преследване в родината си, разказа за настроенията в управляващата партия в родината си - Партията на справедливостта и развитието - на фона на последните събития в страната.

"Все още съм в контакт с хора от турското правителство. Много от тях превеждат пари в САЩ, въпреки позициите си. Те смятат, че Турция вече не е сигурна страна и че в един момент те вече могат да имат проблеми. Те казват: "Не се настройвайте срещу нас, ако кажем нещо срещу теб“, заяви Шукюр.

Напомняме, че през 2016 г. Шукюр се сблъска с проблеми поради критики към турския президент Реджеп Ердоган в социалните мрежи. По-късно Хакан бе принуден да замине за САЩ. Сега бившият нападател е във Вашингтон, където работи като шофьор на такси и продавач на книги.

Шукюр е голмайстор в историята на турския национален отбор, с  51 гола. По време на кариерата си, продължила от 1987 до 2008 г., той играе за Сакаряспор, Бурсаспор, Галатасарай, Торино, Интер, Парма и Блекбърн.

  Сподели
191