Клоп и Гуардиола попаднаха в Залата на славата


Н. Гавазов

Клоп и Гуардиола попаднаха в Залата на славата

Мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити – Юрген Клоп и Пеп Гуардиола, бяха приети за членове на Залата на славата на треньорите в английската футболна лига.

През миналия сезон Клоп и Гуардиола проведоха  невероятна борба за титлата във Висшата лига, запазвайки интригата до последния кръг. Ливърпул не можеше да попречи на Сити да направи требъл  на вътрешната арена, но пък се утеши с трофея в Шампионска лига.

двамата специалисти поддържат най-високите стандарти и през този сезон. Дори заемайки трето място и девет точки зад Ливърпул, Сити изглежда като най-голямата  заплаха за амбициите на "червените" за триумф в най-популярното първенство на планетата. .

Асоциацията на треньорите по достойнство оцени успехите на Клоп и Гуардиола, които сега застанаха  наравно с великите Сър Алф Рамзи, Бил Шенкли, Сър Мат Бъзби, Боб Пейсли, Браян Клъф, Сър Алекс Фъргюсън, Сър Боби Робсън, Арсен Венгер и др.

"За мен това е нещо голямо. Когато разбрах за първи път, че ще бъда приет в Залата на славата, не можех да повярвам. Вече четири години съм в Англия и се наслаждавам на всяка една секунда. Видях снимките и имената на досегашните членове. Много е впечатляващо. Не се случва често да съм изпълнен с гордост, но в момента точно това чувства. Това е нещо много специално“, заяви Клоп.

"Това е огромна привилегия. Вървях през коридора и гледах снимките на всички големи треньори и имена, които също са членове на Залата на славата. Това са все хора, на които дължим днешния облик на футбола. Трябва обаче да отчетем, че всички ние сме в Залата на славата благодарение на това, че сме работили с отлични футболисти. Без качествата на момчетата, ние не бихме постигнали успехите си“, коментира  Гуардиола.

  Сподели
129