Бивш защитник на Юнайтед разказа за 12-дневен запой


Н. Гавазов

Бивш защитник на Юнайтед разказа за 12-дневен запой

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Дейвид Мей разказа  за трудностите, с които се е сблъскал след напускането на клуба.

Мей, който има  85 мача на Юнайтед от 1994 до 2003 г., заяви, че психичното му здраве е претърпяло  смазващ удар, след като напуска Манчестър Юнайтед като свободен агент.

Проблемите започнали, когато Мей получи разкъсване на ахилесовото сухожилие след успешен сезон 1999 и беше изпратен под наем в Хъдърсфийлд. Но още в първата си среща за Хъдърсфийлд, той разкъса подколянно сухожилие, поради което се завърна в Юнайтед за лечение.

След завръщането си в Манчестър Юнайтед и по-нататъшно справяне с контузии, Мей бе освободен от клуба в края на сезон 2002/2003.

"Спомням си, че бях излязъл от Карингтън и мислех, че това е всичко. Какво да правя сега? Не можах да го понеса. Заплаках. Седнах назад и започнах да мисля  какво да правя? Кариерата ми приключи", заяви Мей.

"Току-що влязох в 12-дневен запой, сам в апартамента си. Празнувахме победата в първенството, но трябваше да си легна, затова взех бутилка шампанско Круг и напуснах партито. На една пейка в градината седеше бездомник, аз се качих при него и започнах да бъбрим. Сигурно беше около един сутринта. Накрая пиехме шампанско с този бездомник. Дадох му остатъка от бутилката и това бе началото на моя 12-дневен запой", добавя бившият футболист.

Мей призна, че след известно време е осъзнал, че ситуацията излиза извън контрол.

"13-ят ден? Разбрах, че не мога да продължа да се занимавам с това. Трябва да се прибера у нас. Това, което правя, е грешно. Вероятно бе  същата депресия, от която трябваше да се отърва и го направих след като пих. Прибрах се, отидох на почивка, получих обаждане от Бърнли и прекарах 12 месеца там, а след това се пенсионирах. Е, това е всичко", завършва Дейвид.

Мей спечели две титли във Висшата лига и две Купи на Англия с Юнайтед, а също така бе резерва при спечелване на Шампионска лига през 1999 година

  Сподели
276