Арестуваха двама за расизма в мача за Купата на Англия


Н. Гавазов

Арестуваха двама за расизма в мача за Купата на Англия

Полицията извърши  първите арести за расистки викове по време на мача от 4-ия квалификационен кръг на Купата на ФА между Харинги Боро и Йовил Таун, който се състоя на 19 октомври, но бе прекъснат и  отменен поради поведението на феновете.

Според The ​​Sun, служителите на реда са арестували двама мъже на възраст 23 и 26 години. Те са заподозрени в обида на расова основа при утежняващи вината обстоятелства.

Напомняме, че през второто полувреме на мача Харинги Боро и Йовил Таун при резултат 1: 0 в полза на гостите, фенове на гостите отправиха расистки викове срещу тъмнокожия вратар на домакините Валери Дъглас Пажета чу.

В отговор отборът напусна терена, а мачът бе  отменен. Мениджърът на Хариги Боро Том Лойз каза пред репортери, че лично той е взел решение за напускането на  терена.

Напомняме, че през миналата седмица расистки скандал помрачи евроквалификацията БългарияАнглия. Въпреки камерите и богатият снимков материал, на който ясно се вижда как група от около 30 човека отправя нацистки и расистки жестове, към момента е повдигнато обвинение само на един човек. В същото време футболни деятели, треньори, общественици и дори политици се радват на медийно време, по време на което с всякакви способи се опитват да манипулират обществото, че по българските стадиони няма расизъм.

  Сподели
101