Обвиниха Сър Алекс в договаряне на мачове и пране на пари


Н. Гавазов

Обвиниха Сър Алекс в договаряне на мачове и пране на пари

Футболният агент Джузепе Палиара обвини бившия мениджър  на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън в организиране на договорени мачове и в пране на пари от трансфери.

Миналата сряда 64-годишният Палиара застана пред съда, който също така изслуша показанията на още един агент в лицето на Дакс Прайс и бившия асистен-мениджър в Барнзли Томи Райт.  

Това дело е част от мащабен процес за разследване на корупцията в английския футбол. По-рано Стив Макларън, Хари Реднап и Нийл Уорнок също дадоха показания пред  съда.

По време на поредното заседание  прокурор Брайън О'Нийл говори за срещата на Палиара с известна бизнесдама, която уж искала да инвестира пари във футбола, но всъщност бе подставено лице със скрит диктофон.

По време на тази среща Палиара заяви, че веднъж Сър Фъргюсън по негово искане е уредил необходимия резултат от мача между Юнайтед и Ювентус в Шампионска лига, за което Джузепе благодари на Сър Алекс със златен часовник Rolex на стойност 30 хиляди паунда.

Палиара подчерта, че това не е единственият  път, когато Сър Фъргюсън получава пари  от него.

Също така Палиара заяви пред съда, че великият шотландец е получавал дял от трансферите на Юнайтед, като тези доходи не са били декларирани, което е форма на пране на пари.

  Сподели
259