Уличиха заместник на Блатер в корупция


Н. Гавазов

Уличиха  заместник на Блатер в корупция

Уличиха чиновници от ФИФА в корупция, съобщава новината Sundey Times . Двама служители на Световната организация са се опитали да продадат своите гласове в подкрепа на страна - претендент за провеждане на Световно първенство по футбол през 2018 година.

Амос Адаму, който е член на изпълнителния комитет на ФИФА и представител на Нигерия, поискал 500 000 паунда за подкрепата на един от кандидатите - това е заснето с камери. Още една фигура - Рейналд Темари, който е вицепрезидент на ФИФА и президент на Футболната конфедерация на Океания пък поискал 1 500 000 паунда, за да лобира за изграждане на спортна академия.

И двата случая са разкрити благодарение на репортери под прикритие от The Times, които се представили за работещи в американска компания, която привлича гласове за кандидатурата на САЩ за турнира през 2018 година. Скандалът със сигурност ще предизвика тревога сред йерархията на ФИФА - орган, който е преследван от постоянни обвинения за корупция и също така поставя под въпрос, дали офертите на кандидатите за домакинство за Световното първенство по футбол са получавали справедливо разглеждане.

 

  Сподели
120