Михайлович обяви, че е болен от левкемия


Н. Гавазов

Михайлович обяви, че е болен от левкемия

Старши- треньорът на Болоня Синиша Михайлович на специална пресконференция заяви, че е болен от  левкемия. Италианският клуб обаче няма да търси нов наставник.

"Тестът показа, че имам левкемия. Това бе истински удар, когато разбрах. Плаках няколко дни, но това не бяха сълзи от страх.

Уважавам болестта и ще се сблъскам с нея, като я гледам в очите, както винаги съм го правил в живота си. Не мога да дочакам да отида в болницата и да започна борбата. Болестта е агресивна, но може да бъде победена. Ще спечеля борбата за семейството си, за децата си, за всички, които ме обичат", заяви Михайлович.

Спортният директор на Болоня Валтер  Сабатини и клубният лекар увериха, че въпреки болестта Михайлович ще продължи да работи с отбора.

Наскоро Михайлович подписа тригодишен договор с Болоня. Сърбинът застана начело на тима през януари тази година, заменяйки Филипо Индзаги и помогна на отбора да се измъкне от зоната на изпадащите и да завърши в средата на таблицата  в Серия А.

Михайлович преди това тренира Катания, Фиорентина, Сампдория, Милан, Спортинг, Торино, както и националният отбор на Сърбия.

  Сподели
655