Американците предпочитат Рапино за президент


Н. Гавазов

Американците предпочитат Рапино за президент

Американската  футболистка  Меган Рапино, която редовно критикува Белия дом и в частност Доналд Тръмп, щеше да спечели президентските избори от сегашния държавен глава. Това показват резултатите от проучването, публикувани от Public Polic Polling.

Аналитичната компания проведе проучване след финала на Световното първенство за жени. Националният отбор на САЩ стана победител в турнира, а Рапино, която е отворена лесбийка и една от отявлените критици на т. нар. "бели мъже", бе призната за най-добър играч в състезанието.

Според проучването, ако в момента има президентски избори, 42% от гласоподавателите ще бъдат готови да гласуват за Рапино, докато Тръмп би спечелил 41%.

Припомнете си, че преди старта на Световното първенство, Рапино заяви, че няма да отиде на срещата с Тръмп в Белия дом, ако спечели Световната купа. След като спечели финала, Меган нападна Тръмп за думите му, че иска да направи Америка отново велика.

"Вашето послание изключва хората. Такива като мен сме цветни хора. А вие изключвате жители на САЩ, които може би са ви подкрепили. На хората се налага да търпят последствията на лозунга "Ще направим Америка отново велика". Връщаме се в епоха, която далече не е велика за всички. И вие, като държавен глава, носите отговорност за това", заяви Рапино.

  Сподели
519