Семейството на Сала може да загуби 600 000 паунда


Н. Гавазов

Семейството на Сала може да загуби 600 000 паунда

Семейството на аржентинския нападател Емилиано Сала може да загуби £ 600 хиляди (около € 690 хиляди) след смъртта на играча поради грешка, допусната от Кардиф Сити при регистрирането на договора си с Висшата лига. Според "Таймс" документите са били върнати на Кардиф за корекция и повторно подписване от играча, но той загина, преди да бъде направено това.

Играчите, регистрирани във Висшата лига, автоматично стават част от пенсионната система на Асоциацията на професионалните футболисти, но тъй като договорът на Сала е нелегитимен, семейството му може да загуби еднократно плащане.

28-годишният Сала премина  в Кардиф Сити от Нант през зимния трансфер, ставайки най-скъпият играч в историята на британския клуб. Вечерта на 21 януари нападателят излетя  с частен самолет за  Уелс, но час преди планираното пристигане самолетът изчезна  от радара. По-късно екипът за издирване намери  на дъното на Ламанша самолета и тялото, което, както се оказа, принадлежи на Сала. Тялото на пилота Дейвид Иботсън  все още не е намерено.

  Сподели
334