Клоп: Реакцията на Стърлинг бе блестяща


Н. Гавазов

Клоп: Реакцията на Стърлинг бе блестяща

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се се застъпи за крилото на Манчестър Сити Рахим Стърлинг, който стана жертва на расистки обиди по време на мача с Челси през уикенда.

През последните дни инцидентът със Стърлинг стана гореща тема за дискусия сред английската футболна общественост. Англичанинът призна, че е бил обиждан по време на дербито, а клубът от "Стамфорд Бридж" установи самоличността на четиримата фена, които са отправили расистки обиди към Рахим.

Клоп също изрази своето мнение по тази тема, като похвали поведението на бившия играч на Ливърпул.

"Гледах мача и мисля, че видях инцидента, когато той отиде да изпълни корнера, а някакви момчета викаха по него. Не знам какво му казаха и не съм сигурен, че е технически възможно да се установят думите им, но веднага си помислих, че  реакцията му просто е блестяща.

Видяхте лицето му. Той даде правилния отговор, отказвайки да реагира на тези хора. Те не заслужават никаква реакция, не заслужават никакво уважение. Разбира се, не съм изненадан, че такива неща все още се случват, но се радвам, че можете да вдигнеш пръст и да кажеш: "Не можете да говорите каквото си искате, това е неприемливо".

Такива ситуации се случват в Германия и в други страни, например в Италия с Боатенг, когато той прекъсна мача заради хората, които го обиждаха от трибуните.

Такива хора трябва да бъдат наказвани. Дотогава, докато хората са достатъчно глупави за такива неща, те трябва да бъдат наказвани. Сигурен съм, че 95 процента от хората или повече от това не са такива. Да, трябва да ги наказваме, но нека не говорим много за тях, защото те не го заслужават", заяви Клоп.

  Сподели
436