Арестуваха капитана на Алмерия


Н. Гавазов

Арестуваха капитана на Алмерия

Полицията в Испания преди четири дни арестува група лица, заподозрени в организиране на договорени мачове. Сред задържаните се оказа капитанът на Алмерия Хорхе Морсильо. Той е обвинен в оказване на влияние върху резултатите с цел получаване на финансова изгода при онлайн-залагания.

По тзои начин 32-годишният защитник стана първият професионален играч от испанските Примера и Сегунда, арестувани за участие в договорени мачове.

Под подозрение попаднаха няколко двубоя на Алмерия в Сегунда, например, срещата с Химнастик на 13 януари (1:1). В хода на мача са били регистрирани странни колебания в залозите.

Морсильо не е участвал в мача, но се предполага, че е повлиял на съотборниците, за да получи печалба от няколко хиляди евро.

3-4 полеви играча са заподозрени за мача Алкоркон - Алмерия (0:0), който се състоя на 27 май.

През миналия сезон Алмерия зае 18-о място в Сегунда и успя да запази мястото си лигата, като това се случи в последния кръг.

Сегашните арести са втората част на операцията, която започна преди четири месеца. Тогава полицията успя да разбие мрежа от престъпници, които са организирали договорени мачове в страни като Кипър и Литва. Испанската полиция си е сътрудничила с Европол.

  Сподели
377