Футболист ще лежи в затвора заради изнасилване на 14-годишна


Н. Гавазов

Футболист ще лежи в затвора заради изнасилване на 14-годишна

В Швеция завърши процеса по делото на полузащитника на Малмьо Кингсли Сарфо. 23-годишният футболист бе осъден на лишаване от свобода за две години и осем месеца по две дела за сексуално насилие над деца.

През август 2016 година играчът е преспал с 14-годишно момиче. След тази среща тя е казала на футболистът от Гана, че не е искала интимни отношения. Въпреки всичко, момичето е продължило да общува с футболиста в социалните мрежи.

През 2017 година двамата отново се срещнали. Девойката заявила, че Сарфо я е излъгал и принудил към секс с него. На 18 юли същата година момичето заедно с майка си подали оплакване в полицията срещу африканеца.

Самият играч призна, че е имал полов контакт с девойката, но се опита да се оправдае, че не е знаел възрастта на девойката.

Съдът обаче не прие оправданията на играча, тъй като пострадалото момиче му е съобщила за своята възраст. Освен това бе открита кореспонденция между Сарфо с две 12-годишни момичета, на които футболистът е задавал въпроси от сексуален характер.

  Сподели
519