Френската полиция арестува Рибери и Бензема


Н. Гавазов

Френската полиция арестува Рибери и Бензема

Френската полиция задържа и отведе в полицейски участък футболистите от националния отбор на Франция Франк Рибери и Карим Бензема, като част от разследването на връзката им с малолетна проститутка, съобщава новината AFP. Двамата футболисти бяха разпитани от следователя и в присъствието на един полицейски инспектор по случая в който се установява каква е била връзката им с мароканката Захия Дехар, която е предлагала секс услуги в нощен клуб в Париж.

Разследването стана публично достояние през април месец, когато младата жена призна, че е продавала услугите си на френските национали 16 годишна. Тя също така каза, че е отлетяла за Мюнхен, където и е било платено да отседне в хотел за през нощта като подарък за рождения ден на Рибери. Мароканката обаче подчерта, че футболистите не са знаели, че тя е бил а малолетна.

Адвокатката на Рибери - Софи Боте, заяви за пресата, че случаят е щял да бъде криминален, ако нейният клиент е знаел за възрастта на момичето. Така че, според нея по този казус случай няма.

„Това щеше да бъде престъпление, ако той знаеше нейната възраст, което не е така. Той вече заяви, че я е помислил за над 20 годишна, което прави случая незначителен", каза адвокатката.

Във Франция проституцията е законна, но девойките трябва да са над 18 години. Сексът с малолетна проститутка се наказва със затвор до 3 години и с глоба - до 45 000 евро, ако бъде доказано, че клиентите знаят за това.

Освен Бензема и Рибери, в момента са задържани и член на семейството на играча на Байерн Мюнхен и футболен агент, чиито имена не се разкриват.

Въпреки скандала, Рибери бе повикан на Световното първенство по футбол, а Дехар написа писмо до тогавашния треньор Доменек, в което помоли специалиста да не взема под внимание делото. Франция обаче завърши последна в своята група, отбеляза само един гол и за втори пореден голям турнир не успя да спечели дори и един мач. Хаоса във френския отбор бе пълен, като Федерацията се наложи да извади Анелка от отбора.

 

  Сподели
223