Европейски футболни звезди блестят и на покер масата


Л. Михайлов

Европейски футболни звезди блестят и на покер масата

Източник: pokernews.com

Теди Шерингам e легенда на английския футбол. Започва професионалната си кариера през 1983 в лондонския Милуол, където си партнира в атака с Тони Каскарино. След престоя в Милуол, минава през топ английски клубове - Нотингам, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Портмут и Уест Хам, като за 24 години като професионален футболист отбелязва 289 попадения. В момента е треньор на индийския АТК, в който играе Роби Кийн.

Освен футболът, Теди има още една страст - покерът. Теди е поделя, че той му помага да “презареди", както и по-добре да анализира хората - умение, което е от изключителна важност в треньорската кариера. Шерингам играе в официални покер турнири от 2005-а, като до момента си е докарал близо $330 000 долара от събития на живо. Последната му изява беше миналата година на Световните покер серии (WSOP). Шерингам споделя, че Каскарино, който също е запален по играта на карти, е най-трудният противник срещу когото се е изправял на покер масата. “А те са много", допълва Теди.

Следващият футболист, който често може да бъде засечен по големите турнири на живо е Макс Крузе. Двадесет и девет годишният немски национал започва юношеската си футболна кариера още през 1992-а в отбора на ТСВ Райнбек. През 2006-а преминава във Вердер Бремен откъдето започва развитието му в Бундеслигата. Следват трансфери в Санкт Паули, Фрайбург, Борусия (М) и Волфсбург преди да се завърне във Вердер през 2016-а. От миналата година досега има вече отбелязани 15 гола за Вердер, но в момента се възстановява от тежка контузия.

Освен с футболните си успехи, Крузе може да се похвали и с печалбите си от покер. И той като Шерингам е почитател на играта, като първата му поява на сериозен турнир на живо е през 2014 на 45-те Световни покер серии във Вегас. Оттогава не е пропускал събитие от WSOP, като за последните 3 години е натрупал $120 000. Крузе казва, че покерът му помага и в кариерата. “В покерът има много стратегия и се научаваш да познаваш хората. Трябва да се подготвяш за покер игра, така както се подготвяш за футболен мач", споделя Крузе.

След двамата нападатели идва ред и на защитника на Барселона - Жерар Пике. Пике започва младежката си кариера в каталунския клуб през 97-ма. През 2004-а минава в Манчестър (Ю), където играе четири сезона в старши състава, преди да се завърне през 2008 в Барса. Каталунският клуб има специална връзка за Пике, тъй като дядо му, Амадор Бернабеу е бил вице-президент на клуба. Всъщност, цялото име на Пике е Жерард Пике Бернабеу, но по обективни причини е по-популярен с първите си две имена.

 

Освен, че е в основата на защитата на един от най-успешните клубове в света, Пике е непоклатим и в друго свое занимание - играта на покер. Първото му участие на голям турнир на живо е през 2011-а на PokerStars Championship Barcelona. Всъщност, покер “кариерата" на Пике се върти около родната му Барселона. От четирите си участия на турнира защитникът е спечелил две трети места, едно пето и едно деветнадесето, които са му донесли $275 000. За играта Пике казва: “На терена никога не знаеш какво може да се случи, както и в покера. Затова трябва да контролираш риска".

  Сподели
183