Данъчните предадоха делото срещу Роналдо, затвор грози играча


Н. Гавазов

Данъчните предадоха делото срещу Роналдо, затвор грози играча

Данъчната служба на Испания предаде делото на нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо на прокуратурата в Мадрид. Според информацията, срещу португалеца са събрани всички доказателства за укриване на доходи от реализирани права върху имиджа в периода 2011 - 2014 година. Става дума за поне 8 милиона евро. При това Реал Мадрид по никакъв начин не е замесен в делото - клубът добросъвестно е внасял в испанската хазна всички данъци относно играча.

В данъчната служба обаче има разногласия относно това, дали португалецът е извършил данъчно престъпление или административно нарушение. Работата е в това, че Роналдо е направил опит да въведе ред във финансите си, когато изтече информация за начало на разследването срещу него. Впрочем, по този въпрос ще се произнесе прокуратурата.

Ако се прецени, че Кристиано е извършил данъчно престъпление, футболистът е заплашен от глоба в размер на 8 милиона евро и лишаване от свобода от 4 месеца. Ако става дума само за административно нарушение, тогава португалецът ще бъде глобен с 8 милиона евро.

 

  Сподели
194