Има оцелели от авиокатастрофата в Колумбия


Н. Гавазов

Има оцелели от авиокатастрофата в Колумбия

Има оцелели от авиокатастрофата в Колумбия тази сутрин. Преди около 20 минути световните агенции предадоха, че самолет, с който е пътувал бразилският футболен отбор Чапекоензе, се е разбил в Колумбия. Превозното средство падна недалеч от колумбийския гр. Меделин. На борда е имало 72-ма души.

Малко по-късно колумбийският телевизионен канал Noticias Caracol разпространи в Twitter снимка от мястото на катастрофата. Според телевизията, в самолета е пътувала и група бразилски журналисти, които е трябвало да отразят срещата в Меделин с Атлетико Насионал от финала в Копа Судамерикана на 1 декември.

Бразилският отбор е пътувал със самолет British Aerospace 146, като след излитането от Сао Пауло в 15:35 ч. следобед местно време, самолетът е направил спирка в Санта Крус де ла Сиера в Боливия. След това е потеглил за Колумбия.

Преди малко неофициални източници информираха, че има оцелели в авиокатастрофата. Съобщава се, че автомобили на "Бърза помощ" са доставили оцелели в болница La Ceja Hospital. Става дума за десет човека, но тази информация засега не е официално потвърдена. По предварителни данни причината за инцидента е лошото време или техническа неизправност. Изключен е вариант с терористичен акт.

Футболният клуб Чапекоензе е основан през 1973 година и играе в бразилската Серия А, където в момента се намира на 9-то място. 

 

  Сподели
74