Сампдория и Удинезе изненадаха Рома и Милан


И. Ангелов

Сампдория и Удинезе изненадаха Рома и Милан

В срещите от поредния трети кръг на италианската Серия А, Милан посрещна Удинезе на своя "Сан Сиро", докато "вълците" от Рома домакинстваха на Сампдория на "Олимпико". Изненадата обаче в тези две срещи стана факт когато в края на мачовете Удинезе победи с 1:0, а Сампдория осъществи обрат срещу Рома, преди да допусне такъв за загуба с 3:2.

До почивката на "Сан Сиро" Милан надиграваше Удинезе, не само във владението но и опасностите пред вратата. Гостите обаче изглеждаха опасно на контра. След почивката Милан продължи да пропуска и по-добрите възможности бяха за гостите, макар появата на Хонда в 79-ата минута да освежи атаката на домакините. 

В 88-ата минута обаче отново при бърза контра Баду напредна от дясно и центрира в наказателното поле, където волето на Стипе Перица се отклони в Абате и топката влетя в ъгъла на вратата за 1:0. При 8 минути продължение Милан така и не стигна до гол.

Междувременно Рома започна добре срещу Сампдория, когато в 8-ата минута Салах откри резултата, когато се включи на втора греда при центриране на Пероти - 1:0. В 18-ата минута обаче Муриел изравни по красив начин когато с дълга топка над отбраната от Реджини той завърши от воле без да остави кълбото да докосне земята - 1:1. Обратът стана факт в 41-ата минута след корнер, когато Куалярела завърши центрирането на Алварез. Във втората част Джеко започна с гол, а дузпа от Тоти в последната секунда на двубоя донесе нов обрат и победа за Рома.

  Сподели
145