Фиорентина - Ювентус: По-близо до победата са домакините


.

Фиорентина - Ювентус: По-близо до победата са домакините

Фиорентина - Ювентус
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Час: 19:00
Съдия: Антонио Дамато

Фиорентина в последно време показва добра игра, но за съжаление резултатите не отговарят на представянето на отбора - загубите срещу Милан и Байерн Мюнхен дойдоха по скандален начин, а въпреки добрата игра срещу Сампдория, „ла виола" претърпя загуба с 0:2. В последните си пет мача във всички турнири тимът на Прандели има само една победа срещу аутсайдера Ливорно и едно равенство при гостуването срещу Лацио. В момента участникът в Шампионската лига е десети в Серия А с 35 точки и с малки шансове за класиране в Топ 6, което ще му даде право отново за изяви по европейските терени.

Ювентус най-сетне загуби при Дзакерони и то в Торино, но пък Палермо от когото бе загубата на „бианконерите", при гостуванията си успя да вземе скалпа и на Милан. След това поражение обаче „Старата госпожа" отстъпи четвъртото място на Палермо и в момента е пети, с равен брой точки - 41 с Наполи. Първата загуба на новият наставник на торинци изкара извън нерви изстрадалите привърженици на отбора, които запалиха седалките на Олимпийския стадион, в знак на протест срещу слабата игра на своите любимци. Това разбира се няма да помогне по никакъв начин да се подобрят нещата, напротив - очевидният разрив във взаимоотношенията публика - клуб става все по-голям.

До голяма степен неудачите на Фиорентина се дължат и на отсъствието на един или двама ключови футболисти в различните зони на терена. В предишния кръг Варгас и Джилардино не играха, преди това Маркиони бе извън строя, а всичко това доведе до колебания в състава и най-малките грешки бяха наказвани от техните съперници, а в миналия кръг слабака Лацио не бе преодолян. Травмите които продължават да лекуват Гамберини, Сантана и Натали, принуждават Прандели да постави в центъра на отбраната Фелипе и Кролдруп, Паскуал да застане на левия фланг, а Комото на десния. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, като Болати отива на резервната скамейка, Джилардино застава начело на атаката, а зад него ще се разположи Йоветич. По крилата ще видим Варгас и Маркиони.

За Ювентус като изключим контузиите на основните играчи Буфон и Амаури, както и третият вратар Хименти, в общи линии всички футболисти са налице. Най-радостното за Дзамперини е завръщането на Якуинта от продължителната контузия, както и изтичане наказанието на Маркизио. Поулсен също се завърна от контузия, но не бе включен в групата за мача и заедно с Паолучи и Яго остава в Торино. Така Маркизио отива на левия фланг на полузащитата, в средата застава Фелипе Мело, а отляво Сисоко. Пред тях ще бъде Диего, който изнесе мачовете срещу Аякс, а в нападение ще бъдет Трезеге и Дел Пиеро.


Срещата е еднакво важна и за двата отбора и всеки един ще търси победата в нея с някаква цел. Кой за да участва в Шампионската лига догодина, кой в Лига Европа. Заряда се подсилва и от това, че между двата клуба има отдавнашна неприязън. Мело пристигна в Торино от „ла виола", а в състава на „виолетовите" има няколко бивши ювентинци натирени по една или друга причина от клуба си. Мисля си, че гостите ще се борят със зъби и нокти за да измият срама от позорната загуба от Палермо, да подобрят отношението на феновете и най-вече да не загубят съвсем шансове за Топ 4. Домакините обаче този път са с Джили, Варгас и Йоветич, и си мисля, че точно това ще натежи в тяхна полза. Потенциала за победа е налице, въпросът е до колко са големи съпротивителните сили на „бианконерите"...... точно в момента те са малки.


Прогноза за: Фиорентина - Ювентус 2:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

13 февруари Сампдория - Фиорентина 2:0 (Серия А)
17 февруари Байерн Мюнхен - Фиорентина 2:1 (Шампионска лига)
21 февруари Фиорентина - Ливорно 2:1 (Серия А)
24 февруари Фиорентина - Милан 1:2 (Серия А)
27 февруари Лацио - Фиорентина 1:1 (Серия А)

Ювентус:

14 февруари Ювентус - Дженоа 3:2 (Серия А)
18 февруари Аякс - Ювентус 1:2 (Лига Европа)
21 февруари Болоня - Ювентус 1:2 (Серия А)
25 февруари Ювентус - Аякс 0:0 (Лига Европа)
28 февруари Ювентус - Палермо 0:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Ювентус

145 мача
30 победи за Фиорентина
49 равенства
66 победи за Ювентус
Голова Разлика: 236:157 за Ювентус

През този сезон:

17 октомври 2009 Ювентус - Фиорентина 1:1 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.50
Равен - 3.20
Ювентус - 2.87


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134